Loopbaanbegeleiding

Ben je niet meer goed in staat om je oude werk te doen of ben je niet meer tevreden met je werk? Hier kunnen diverse oorzaken voor zijn. De werkdruk kan zo hoog zijn dat je dreigt overspannen te raken of je hebt last van fysieke klachten en het werk wordt te zwaar. In sommige gevallen verloopt de samenwerking met de leidinggevende of collega’s niet prettig. Andere mensen willen zich graag verder ontwikkelen en dat lukt niet meer binnen het eigen bedrijf.

In dit soort gevallen kan loopbaanadvies je helpen om uit te zoeken wat je echt wilt, nieuwe keuzes te maken en een andere richting te geven aan je leven. Je gaat je tijdens een aantal individuele gesprekken in eerste instantie bezig houden met de volgende items:

Loopbaanbegeleiding  in 3 stappen
Onderzoek
Wie ben ik?
Wat kan ik?
Wat wil ik?
Beroepsoriëntatie
De doelstelling is dat je er uiteindelijk achter komt waar je kwaliteiten liggen, wat voor werk het beste bij je past, wat je echt wilt en hoe je het beste met jezelf en anderen binnen een werksituatie kunt omgaan. Je komt erachter hoe je, jezelf meer richting kunt geven aan je eigen leven.
Arbeidmarktoriëntatie en sollicitatiebegeleiding
Als duidelijk is wat je beroepsmogelijkheden zijn, kan het accent verlegd worden naar arbeidsmarktoriëntatie, het aanleren van de juiste sollicitatievaardigheden en indien nodig jobhunting. Nadat je je werk weer hervat hebt of een andere baan hebt gevonden, kunnen er nog een aantal nazorggesprekken gehouden worden. Ieder traject is op maat gesneden omdat ieder persoon anders is en recht heeft op de begeleiding die daarbij past.